Milyen gyakran kell fürdetnem a kutyámat?

Milyen gyakran kell fürdetnem a kutyámat?

Nem olyan gyakran, mint gondolnád. A legtöbb egészséges kutya szőrének és bőrének zsírosnak kell maradnia, a bőrnek rugalmasnak és víztaszítónak kell lennie. A mosás alatt természetesen a samponozást értjük. Ha csak a vízzel való öblítésről van szó, akkor ezt olyan gyakran teheti meg, amilyen gyakran a nagy/kicsi barátja(i) (vagy Ön) szeretné.


Általánosságban azt javasoljuk, hogy kutyáját legalább kéthavonta egyszer samponozza meg. Kellemetlen szag vagy bőrbetegség esetén hetente, legfeljebb három egymást követő héten fürödhet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sampont?

Nem jó ötlet négylábú barátját embereknek szánt samponnal fürdetni.

Valójában az emberi samponok egyik leggyakoribb összetevője a "nátrium-lauril-szulfát". Ezt a vegyi anyagot azért használják samponokban, mert nagyon olcsó, szép és sűrű habot képez, és nagyon jól zsírtalanítja a hajat és a bőrt, valamint eltávolítja a szennyeződéseket.

A probléma az, hogy ha túl sok zsíros réteget távolítunk el a szőrzetből, akkor a természetes védőfunkciójának nagy részét is megszüntetjük.

Minden samponnak szüksége van valamilyen "habképző anyagra" a szennyeződések eltávolításához. A TraumaPet sampon esetében ez DLS (dinátrium-lauret-szulfoszukcinát) és SLSA (nátrium-lauret-szulfoacetát), egy sokkal kevésbé káros kókuszolaj alapú formula.ji.

A szőrzet zsíros, védőrétegének helyreállítása érdekében a TraumaPet ® sampon szója- és napraforgóolajat, valamint kellemes, természetes illatú kakukkfű- és vadrózsaolajat tartalmaz. A TraumaPet® sampon Ag kifejezetten a kutyák és macskák bőrének és szőrzetének rendszeres ápolására lett kifejlesztve. A sampon eltávolítja a szennyeződéseket, puhítja és ápolja a bőrt és a szőrzetet, és nagyon alkalmas száraz és irritált bőrre.

Az egyedülálló NanoComplex összetevő a kolloid ezüsttel segít a sebek és a bőrgyulladások gyógyításában.

 

Mi a legjobb módja a háziállatom fürdetésének?

Helyezze kutyáját a kádba, a zuhany alá vagy a mosdókagylóba. Természetesen ez a háziállat méretétől függ. Ne feledje, hogy kutyája fürdés után alaposan meg fog dörgölődni, ezért először távolítson el minden laza tárgyat a területről. A második ajánlatunk, hogy viseljen inkább használt öltözetet, hogy a szép ruha ne koszolódjon, illetve ne legyen nedves, ha a kutyája bele törölközik.

Ezután alaposan nedvesítse meg a kutya bundáját langyos vízzel, és próbálja meg vízzel eltávolítani a legdurvább szennyeződéseket és a sarat. Ezután a sampont a nyakától a farka felé haladva fokozatosan alkalmazza, és esetleg egy kicsit többet a hasára és a mancsaira. Kerülje a szem és a fül környékét. Masszírozza be jól a sampont, és hagyja rajta néhány percig. Fontos, hogy legalább 3-5 percig hagyjuk rajta, mivel kényes összetevőkkel dolgozunk.

Ezután öblítse le a sampont minél alaposabban langyos vízzel, hagyja, hogy kutyája jól megrázza magát, majd törölközővel szárítsa meg.